Theehuis

Het theehuis is op 25 september 2012 in gebruik genomen en op 6 december 2012 officieel geopend door de heer A.Poppe, wethouder gemeente Noordoostpolder.
Het theehuis biedt de bezoekers van de begraafplaats een sfeervolle omgeving. Een plaats waar men iets kan drinken, kan praten met lotgenoten, lezen, gewoon stil kan zijn of een luisterend oor kan vinden bij een van de vrijwilligers die er werken.
Er is literatuur en informatie over meerdere aspecten van het sterven en het rouwproces. Voor kinderen is er een kinderhoekje met speelgoed en knuffels.

Bijdragen om de doelstelling van Het Theehuis te ondersteunen zijn altijd van harte welkom; voor nadere informatie daaromtrent verwijzen wij u graag naar de knop "Begunstiging".

Doel

De stichting heeft ten doel om alles wat rondom het sterven speelt een volwaardige plaats te geven in de samenleving.
De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:
    •    Het zonder winstoogmerk exploiteren van een theehuis op de begraafplaats te Emmeloord;
    •    Het organiseren en ontwikkelen van activiteiten die een bijdrage leveren aan een goede verwerking van de periode rond het sterven van een mens.

Gastenboek

In het theehuis ligt een gastenboek.

Wilt u een opmerking in het gastenboek achterlaten? Of misschien heeft u een goed idee? Wij ontvangen die graag.
Als u wenst dat wij reageren vergeet dan niet een emailadres of telefoonnummer achter te laten.
U kunt natuurlijk ook altijd zelf een email sturen naar het bestuur. Zie daarvoor de informatie onder de knop contact.

Klacht

Heeft u een klacht over bijvoorbeeld de bejegening, de bediening of anderszins laat ook dat weten. Wij hebben een klachtenprocedure en zullen met uw klacht serieus en vertrouwelijk omgaan.

Media en film

Er is door de jaren heen veel publiciteit geweest rond en over het theehuis. In een speciale map zijn deze publicaties verzameld; de publicaties liggen ter inzage voor elke bezoeker van het theehuis. In 2018 is het - dankzij een donatie via de Rabo Clubkas Campagne - mogelijk geweest een film te maken over de doelstellingen en de inzet van het Theehuis. Zie link hierna:

Film Theehuis