Onze website heeft vorig jaar(2016) een facelift ondergaan.

Indien u suggesties heeft over de toegankelijkheid, de opbouw of de inhoud, dan horen wij dat graag via onze contactpagina

Door omstandigheden zijn we met ingang van 27 maart 2017 tot nader te bepalen datum op de dinsdagochtend gesloten.

 

 

HET THEEHUIS IS VIJF JAAR IN GEBRUIK : DE EERSTE LUSTRUMWEEK WAS EEN GROOT SUCCES.

Op 25 september 2017 was het Theehuis 5 jaar in gebruik.  

Wij hebben daar uitvoerig bij stil gestaan en vooral ook veel aandacht gekregen in de plaatselijke en regionale pers.

Mede door een financiele impuls van de Rabobank en de Stichting SBBK hebben wij  aandacht kunnen besteden aan onze presentatie nu en in de toekomst.

Een eigen logo en huisstijl waardoor de uitingsvorm op alle publicaties de herkenbaarheid vergroot is wel een erg mooi geschenk.

Wij zijn er onvoorstelbaar blij mee.

Onze vrijwilligers ook want zij maakten in een recordtempo de prachtigste "eigen" theehuisversnaperingen en -theezakjes. Een streling voor het oog.

Ook de folders, het briefpapier en de banners zijn in huisstijl aangepast.

 

 

In de week van zondag 8 oktober tot en met vrijdag 13 oktober 2017 hebben wij op een aantal momenten bij ons 1e lustrum stilgestaan.

 

Op zondag 8 oktober 2017 hielden wij onze open dag van 11.00 tot 16.00 uur op de locatie.

Alle bezoekers van de begraafplaats werden met een bloemetje welkom geheten en uitgenodigd voor een kop thee of koffie en een bezoek aan onze lustrummarkt.

Onze exposanten (zie onderstaand) mochten zich verheugen op veel aanloop en belangstelling.

Mw. Leonie Troost van ”Levamentum” met troostrijke lichtpuntjes bij rouw. Zij presenteerde rouwboeken voor volwassen en kinderen en troostrijke rouwcadeautjes.

Mw. Tineke Smit- van Steen van Atelier ”De Schriekhorst” met troost en herinneringsmonumentjes in zowel keramiek als glas.

Mw. Carla Salamons-Ohms van atelier “I Remember You”  te Zwolle met een presentatie van herinneringen die gemaakt zijn van kleding van overledenen.

Ook het verwerkings-dagboek "Rouw is.......werken", prachtig uitgevoerd,  van Mevrouw Mirelle Draaijer werd warm ontvangen evenals de tentoongestelde boeken van de heer Evert Pieter van der Veen.  

Een aantal van onze vrijwilligers hadden bloemwerkjes gemaakt in pompoenen; deze werkjes genoten een grote aftrek.

Het was een sfeervolle en gezellige dag met veel aanloop en complimenten.

De rondleiding over de begraafplaats om 14.00 uur genoot een warme belangstelling. Onder leiding van 2 van onze vrijwilligers werd een wandeling van ca. 40 minuten gemaakt over de begraafplaats. Er werd vooral aandacht gegeven aan de bijzondere plaatsen op de begraafplaats en de aanwezige kunstwerken en bijzondere beplanting.

 

Woensdag 11 oktober 2017; Lezing Leo Fijen “ Leven met verlies”in de bakenzaal bij de Christelijke Gereformeerde Kerk De Hoeksteen.

De lezing werd bezocht door een 90-tal mensen. Zoals steeds weet Leo Fijen de bezoekers te boeien met zijn doorleefde verhalen.

Ook zijn nieuwe boek werd gepresenteerd. De bijeenkomst werd om 21.30 uur met een warm aplaus afgesloten.

  

 

Vrijdag 13 oktober 2017; 

Deze dag stond in het teken van onze vrijwilligers en voormalig vrijwilligers.

Door hun inzet is het theehuis voor veel mensen een waardevolle plek gebleken.

Voor hun inzet heeft het bestuur de vrijwilligers en voormalig vrijwilligers hun dank overgebracht en de dankbaarheid voor hun inzet met hen gevierd.

 

 

Onze bestuurswisselingen:

Per 1 september 2018 trad Mevrouw Fenny Geurtzen-Batterink aan als Voorzitter van de Stichting.

De secretaris mevrouw Will Smulders, heeft de maximale bestuurstermijn bereikt. Will wordt per 1 juli 2019 opgevolgd door mevrouw Emmy Middelbeek- van de Ven. Tot de datum van 1 juli 2019 blijft Will het secretariaatswerk voor de Stichting doen.